Крохмаль (
пол. krochmal з нім. Kraftmehl) - вуглевод, що складається з великої кількості з'єднаних між собою лінійних ланцюжків
молекул глюкози.
Аморфний порошок білого кольору, без запаху, нерозчинний в холодній воді або
спирті. Залежно від рослини, К. містить від 20 до 25%
амілози і від 75 до 80%
амілопектину.
1. Словник іншомовних слів, за редакцією члена-кореспондента АН УРСР О. С. Мельничука - 1-е видання, Київ: Головна редакція «Українська радянська енциклопедія» (УРЕ), 1974 - 776 с.
2. Універсальний словник-енциклопедія, УСЕ - 2-е видання, доповнене, Київ: "Всеувито", Львів: "Атлас", 2001 - 1575 с.
3. Тлумачний словник чужомовних слів в українській мові. Правопис. Граматика, Сліпушко О.М., Київ: "Криниця", 1999 - 511 с.
4.
Українська Радянська Енциклопедія, за редакцією М. П. Бажана - 2-е видання, Київ: Головна редакція «Українська радянська енциклопедія» (УРЕ), 1977-85